Kurczak w śmietanowej marynacie z curry i pieczone bataty

Co potrzebujemy?

  • filety z kurczaka
  • przyprawa curry
  • śmietana 18%
  • czerwona cebulka
  • chili
  • passata pomidorowa
  • groszek cukrowy
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • bataty

Kurczaka zamarynowałam w śmietanie z curry. Zostawiłam na noc.

Na patelni podsmażyłam czerwoną cebulkę i chili. Dorzuciłam zamarynowanego kurczaka. Sól, pieprz do smaku.

Dolałam małą buteleczkę passaty pomidorowej i na koniec groszek cukrowy, żeby lekko złapał temperaturę. W międzyczasie w piekarniku pieczemy bataty pokrojone w plasterki i polane oliwą. Gotowe! 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *