Co jest lepsze od burgera? Burger zrobiony w domu! I mam dziś dla Was właśnie taką propozycję. Do zrobienia tego dania użyłam bułki hamburgerowej od Incola.
Co potrzebujemy?
- bułka do hamburgera
- mięso mielone na burgera (u mnie x2)
- sałata
- ser (u mnie x2)
- ogórki konserwowe
- pomidor
- sos barbecue
- majonez
Mięso mielone doprawiamy i formujemy w burgery, smażymy przez minutę z jednej i z drugiej strony. Po usmażeniu jednej strony kładziemy na nią plasterek sera, by się roztopił. W międzyczasie podgrzewamy bułkę w piekarniku, na której roztapiamy jeden plasterek sera. Uprzednio smarujemy jedną część bułki sosem barbecue. Po wyjęciu bułki drugą smarujemy majonezem.
Kładziemy na bułkę sałatę, mięso, warzywa, znów mięso – wszystko zgodnie z naszymi upodobaniami. Możemy wbić w bułkę patyczek jak do szaszłyków, by nie rozwalała się podczas jedzenia.
Smacznego!