Bezglutenowy burger z bułką od Incola

Co jest lepsze od burgera? Burger zrobiony w domu! I mam dziś dla Was właśnie taką propozycję. Do zrobienia tego dania użyłam bułki hamburgerowej od Incola.

Co potrzebujemy?

  • bułka do hamburgera
  • mięso mielone na burgera (u mnie x2)
  • sałata
  • ser (u mnie x2)
  • ogórki konserwowe
  • pomidor
  • sos barbecue
  • majonez

Mięso mielone doprawiamy i formujemy w burgery, smażymy przez minutę z jednej i z drugiej strony. Po usmażeniu jednej strony kładziemy na nią plasterek sera, by się roztopił. W międzyczasie podgrzewamy bułkę w piekarniku, na której roztapiamy jeden plasterek sera. Uprzednio smarujemy jedną część bułki sosem barbecue. Po wyjęciu bułki drugą smarujemy majonezem.

Kładziemy na bułkę sałatę, mięso, warzywa, znów mięso – wszystko zgodnie z naszymi upodobaniami. Możemy wbić w bułkę patyczek jak do szaszłyków, by nie rozwalała się podczas jedzenia.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.