Bezglutenowy burger z bułką od Incola

Co jest lepsze od burgera? Burger zrobiony w domu! I mam dziś dla Was właśnie taką propozycję. Do zrobienia tego dania użyłam bułki hamburgerowej od Incola.

Co potrzebujemy?

  • bułka do hamburgera
  • mięso mielone na burgera (u mnie x2)
  • sałata
  • ser (u mnie x2)
  • ogórki konserwowe
  • pomidor
  • sos barbecue
  • majonez

Mięso mielone doprawiamy i formujemy w burgery, smażymy przez minutę z jednej i z drugiej strony. Po usmażeniu jednej strony kładziemy na nią plasterek sera, by się roztopił. W międzyczasie podgrzewamy bułkę w piekarniku, na której roztapiamy jeden plasterek sera. Uprzednio smarujemy jedną część bułki sosem barbecue. Po wyjęciu bułki drugą smarujemy majonezem.

Kładziemy na bułkę sałatę, mięso, warzywa, znów mięso – wszystko zgodnie z naszymi upodobaniami. Możemy wbić w bułkę patyczek jak do szaszłyków, by nie rozwalała się podczas jedzenia.

Smacznego!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *