Kaczka konfitowana z gotowaną kukurydzą i buraczkami

Kaczka to idealny pomysł na obiad. Ta jest prosta w przygotowaniu, a jej smak zaskakuje.

Co potrzebujemy?

  • noga kaczki
  • buraczki gotowane
  • majonez
  • chrzan
  • kukurydza
  • majeranek, rozmaryn, sos sojowy, pieprz cayenne, sól
  • oliwa

Marynujemy kaczkę w przyprawach i oliwie. Następnie na drugi dzień pieczemy w 150 stopniach przez ok. trzy godziny przykrytą. Co daje możliwość wytopienia się tłuszczu, by kaczka piekła się w swoim tłuszczu.

Możemy ją odkryć na ok. 10-15 min, by zarumieniła się z wierzchu.

Korzystaliśmy z ugotowanej kukurydzy, więc podgrzaliśmy ją kilka minut w wodzie. Buraczki ugotowane starte na tarce i wymieszane z majonezem i chrzanem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *