Odkąd odkryłam ten sposób, moje podejście do tortilli się zmieniło. Dotychczas składałam ją na pół albo rolowałam. A teraz tortilla wrap hack, czyli tortilla składana na 4.
Co potrzebujemy?
- placki bezglutenowej tortilli (u mnie kupne, ale można przygotować samodzielnie)
- ulubione dodatki (u mnie majonez z kaparami, salami, papryka oraz ser)
- oliwa
- patelnia zwykła lub grillowa, ewentualnie zapiekacz
Bierzemy placek tortilli, na który wykładamy ulubione dodatki. Przed wyłożeniem lekko nacinamy placek (jak widać na zdjęciu). Dodatki – może to być jak u mnie jakiś sos, coś mięsnego, papryka oraz ser. Dodatki wybierajcie tak, jak lubicie.
Tortillę składamy na 4, tak żeby stworzył się trójkąt. Podpiekamy w opiekaczu lub smażymy na patelni grillowej lub zwykłej na odrobinie oliwy.
Podajemy z ulubionymi sosami – u mnie sriracha.