Makaron z sosem serowym z papryką i czosnkiem

O mojej miłości do makaronu już wiecie. Dziś przygotowałam makaron z sosem serowym z papryką i czosnkiem. Był przepyszny, więc postanowiłam, że podzielę się z Wami przepisem. Makaron, który wykorzystałam to Bezglutenowy makaron z mąki kukurydzianej i ryżowej Al Dente. Możecie go zakupić w sklepie FreeDelikatesy. Kosztuje tam 9,50 zł (400 g).

Co potrzebujemy?

makaron (w moim przepisie użyłam ten z firmy Al Dente)

serek topiony (możecie użyć tego z firmy Hochland)

czosnek

papryka

jogurt typu greckiego

sól, pieprz do smaku

Makaron gotujemy, odcedzamy, przelewamy wodą. W garnku, w którym się gotował mieszamy go z podzielonym na kawałki serkiem topionym, jogurtem typu greckiego (użyłam połowę, ale możecie dodać więcej, jeśli chcecie, by sos nie był taki gęsty).

Do tego wsypujemy czosnek pokrojony w drobną kostkę i paprykę, która również powinna być pokrojona w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *