O mojej miłości do makaronu już wiecie. Dziś przygotowałam makaron z sosem serowym z papryką i czosnkiem. Był przepyszny, więc postanowiłam, że podzielę się z Wami przepisem. Makaron, który wykorzystałam to Bezglutenowy makaron z mąki kukurydzianej i ryżowej Al Dente. Możecie go zakupić w sklepie FreeDelikatesy. Kosztuje tam 9,50 zł (400 g).
Co potrzebujemy?
makaron (w moim przepisie użyłam ten z firmy Al Dente)
serek topiony (możecie użyć tego z firmy Hochland)
czosnek
papryka
jogurt typu greckiego
sól, pieprz do smaku
Makaron gotujemy, odcedzamy, przelewamy wodą. W garnku, w którym się gotował mieszamy go z podzielonym na kawałki serkiem topionym, jogurtem typu greckiego (użyłam połowę, ale możecie dodać więcej, jeśli chcecie, by sos nie był taki gęsty).
Do tego wsypujemy czosnek pokrojony w drobną kostkę i paprykę, która również powinna być pokrojona w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!