Makaron bezglutenowy

Uwielbiam makarony. Cieszę się, że w sklepach można dostać coraz więcej rodzajów makaronów bezglutenowych. Dziś krótki przepis – fantazja na temat makaronów. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje.

Co potrzebujemy?

  • ulubiony makaron bezglutenowy
  • śmietanka 30%
  • boczek wędzony
  • natka pietruszki
  • chili
  • zielona papryczka
  • papryka wędzona w puszce (opcjonalnie)
  • ser pleśniowy
  • sól, pieprz

Gotujemy makaron. W międzyczasie podsmażamy pokrojony w kostkę boczek, papryczkę chili, zieloną papryczkę. Wszystko mieszamy. Dodajemy śmietankę, solimy i pieprzymy oraz wrzucamy ser pleśniowy. Wszystko mieszamy z ugotowanym makaronem.

Podając posypujemy natką pietruszki.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *