Makaron bezglutenowy

Uwielbiam makarony. Cieszę się, że w sklepach można dostać coraz więcej rodzajów makaronów bezglutenowych. Dziś krótki przepis – fantazja na temat makaronów. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje.

Co potrzebujemy?

  • ulubiony makaron bezglutenowy
  • śmietanka 30%
  • boczek wędzony
  • natka pietruszki
  • chili
  • zielona papryczka
  • papryka wędzona w puszce (opcjonalnie)
  • ser pleśniowy
  • sól, pieprz

Gotujemy makaron. W międzyczasie podsmażamy pokrojony w kostkę boczek, papryczkę chili, zieloną papryczkę. Wszystko mieszamy. Dodajemy śmietankę, solimy i pieprzymy oraz wrzucamy ser pleśniowy. Wszystko mieszamy z ugotowanym makaronem.

Podając posypujemy natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.