Barszcz zabielany z chrzanowym puree ziemniaczanym

Dziś zagościł u mnie barszcz zabielany z chrzanowym puree ziemniaczanym. Proste i smaczne.

Co potrzebujemy?

  • włoszczyzna
  • kostka rosołowa bezglutenowa wołowa
  • barszcz (zakwas w butelce, bezglutenowy)
  • cukier
  • sól, pieprz
  • ziemniaki
  • chrzan
  • masło
  • rzeżucha

W garnku gotujemy włoszczyznę wraz z kostką rosołową wołową. Po ugotowaniu wywaru dodajemy sól, pieprz, wlewamy zakwas i dodajemy cukier do smaku.

W międzyczasie gotujemy ziemniaki, po ugotowaniu dodajemy chrzan i masło, ugniatamy na puree.

Na talerz wykładamy puree i zalewamy wokół barszczem. Przyozdabiamy ziemniaki rzeżuchą.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *