Barszcz zabielany z chrzanowym puree ziemniaczanym

Dziś zagościł u mnie barszcz zabielany z chrzanowym puree ziemniaczanym. Proste i smaczne.

Co potrzebujemy?

  • włoszczyzna
  • kostka rosołowa bezglutenowa wołowa
  • barszcz (zakwas w butelce, bezglutenowy)
  • cukier
  • sól, pieprz
  • ziemniaki
  • chrzan
  • masło
  • rzeżucha

W garnku gotujemy włoszczyznę wraz z kostką rosołową wołową. Po ugotowaniu wywaru dodajemy sól, pieprz, wlewamy zakwas i dodajemy cukier do smaku.

W międzyczasie gotujemy ziemniaki, po ugotowaniu dodajemy chrzan i masło, ugniatamy na puree.

Na talerz wykładamy puree i zalewamy wokół barszczem. Przyozdabiamy ziemniaki rzeżuchą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *