Pimientos de Padron – najsłynniejsze hiszpańskie papryczki, idealne na przekąskę

dnia

Małe zielone papryczki padrón (pimientos de Padrón) pochodzą z miasta Padrón znajdującego się na terenie hiszpańskiej Galicji. Papryczki padrón są podawane przede wszystkim jako słynne hiszpańskie tapas. Najlepsza przystawka świata. Jak one smakują!

Co potrzebujemy?

  • papryczki Padrón
  • oliwa z oliwek
  • czosnek
  • sól morska

Papryczki musimy umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią zmiażdżone ząbki czosnku. Dodajemy paprykę, smaż na średnim ogniu. Nie odrywaj ogonków!

Smażymy tak długo, aż będą miękkie. Oprószamy solą. Gotowe!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *