Makaron z serkiem topionym

dnia

Wczoraj wieczorem przygotowywałam obiad, by móc zabrać go ze sobą do pracy. Chciałam zrobić coś dobrego, a zarazem coś, czego przygotowanie nie zajmie mi dużo czasu, Wybór padł na makaron z sosem z serków topionych. Jadłam to po raz pierwszy i przyznam, że bardzo mi smakowało!

Co potrzebujemy?
ulubiony makaron bezglutenowy
jeden duży serek topiony, ja użyłam Hochland
trzy plasterki szynki bezglutenowej (może być boczek)
śmietana 12% (lub jogurt grecki)
sól, pieprz, ulubione przyprawy
kapka oleju

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy kapkę oleju i smażymy pokrojoną drobno szynkę. Następnie wlewamy mały kubeczek śmietany i dorzucamy pokrojony w kostkę serek topiony. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie do sosu dodajemy ugotowany makaron. Wszystko doprawiamy do smaku i mieszamy.

Smacznego!

6 komentarzy Dodaj własny

  1. ~Fan pisze:

    To smacznie nie wygląda, a po takim tłustym daniu to może żołądek boleć, współczuje..

    1. Może i nie wygląda smacznie, ale za to jest przepyszne. Dziękuję za troskę, żołądek mnie nie bolał. Dziękuję także za komentarz i życzę spokojnej nocy!

      1. ~Fan pisze:

        Nawzajem!Dobrze , że Cię nie bolał.

  2. ~Obidzińska pisze:

    A ja tez jadam makaron z serkiem topionym i go uwielbiam! Jest PYCHA !! 🙂

  3. ~Ada pisze:

    Serek topiony ma niestety niewiele wspólnego z serkiem. To głównie tłuszcz i przetopione odpadki 🙁 Sama jadłam ale jak się dowiedziałam z czego jest robiony to przestałam. Polecam program „Wiem co jem”, odcinek o serach.
    Lepiej dodać sera żółtego, przynajmniej ma dużo wapnia 🙂

    1. Wiem, wiem, oglądałam kiedyś ten program. Czasem lubię jeść coś „niezdrowego”. Makarony z innymi przysmakami znajdziesz tutaj: http://bezglutenowy.blog.pl/tag/makaron/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.