Kurczak z ryżem i warzywami

dnia

Ponieważ, jak powszechnie wiadomo, nie powinno się marnować jedzenia, dziś na obiad wykorzystałam kurczaka, którego usmażyłam wczoraj za dużo. W ten sposób na stole wjechał dziś kurczak z ryżem i warzywami.

Co potrzebujemy?

filet z piersi kurczaka
pół papryki
pół pomidora
ryż
majonez bezglutenowy
keczup bezglutenowy
kapka oleju
sól, pieprz

Jak przygotować kurczaka z ryżem i warzywami?

Wstawiamy ryż, by ugotował się w międzyczasie, gdy będziemy smażyć kurczaka.

Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aż się zarumieni. Paprykę i pomidora kroimy również w kostkę i wrzucamy na patelnię do podsmażonego już kurczaka.

Keczup mieszamy z majonezem, by powstał sos, który jest idealny do tego dania. Kiedy ryż będzie ugotowany, rozkładamy go na talerze. Na ryż kładziemy kurczaka z warzywami i z boku dania dajemy sos.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.