Ponieważ, jak powszechnie wiadomo, nie powinno się marnować jedzenia, dziś na obiad wykorzystałam kurczaka, którego usmażyłam wczoraj za dużo. W ten sposób na stole wjechał dziś kurczak z ryżem i warzywami.
Co potrzebujemy?
filet z piersi kurczaka
pół papryki
pół pomidora
ryż
majonez bezglutenowy
keczup bezglutenowy
kapka oleju
sól, pieprz
Jak przygotować kurczaka z ryżem i warzywami?
Wstawiamy ryż, by ugotował się w międzyczasie, gdy będziemy smażyć kurczaka.
Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aż się zarumieni. Paprykę i pomidora kroimy również w kostkę i wrzucamy na patelnię do podsmażonego już kurczaka.
Keczup mieszamy z majonezem, by powstał sos, który jest idealny do tego dania. Kiedy ryż będzie ugotowany, rozkładamy go na talerze. Na ryż kładziemy kurczaka z warzywami i z boku dania dajemy sos.
Smacznego!