Lubicie makaron? O mojej miłości do tego dania wiecie, więc nie będę się powtarzać. Ostatnio miałam ochotę na coś lekko kwaśnego i ostrego. Wybór padł na prosty makaron z tuńczykiem i oliwkami.
Co potrzebujemy?
- makaron bezglutenowy
- oliwa
- 4 ząbki czosnku
- łyżka masła
- zielone oliwki (kilkanaście)
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- natka pietruszki
- tarty parmezan
Jakie to danie jest proste, a jakie pyszne! Sami zobaczycie…
Makaron gotujemy, a w międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojony na plasterki czosnek. Dodajemy masło i wrzucamy pokrojone w plasterki oliwki. Smażymy i dodajemy tuńczyka. Wszystko posypujemy posiekaną natką pietruszki, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z makaronem i oliwą. Po podaniu posypujemy tartym serem.