Kurczak, pak choi i grzyby shimeji

Co potrzebujemy?

  • pak choi
  • grzyby shimeji
  • polędwiczki z kurczaka
  • sos: sos sojowy (4 łyżki), miód (3 łyżki), papryczka chili, czosnek
  • makaron ryżowy
  • oliwa
  • sól, pieprz

Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Grzyby marynujemy w sosie z sosu sojowego, miodu, papryczki chili i czosnku. W międzyczasie smażymy kurczaka, soląc i pieprząc.

Dorzucamy marynowane grzyby z marynatą, dodajemy pak choi. Dodajemy makaron ryżowy i wszystko mieszamy.

Gotowe, smacznego!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *