Krążki cebulowe bezglutenowe

dnia

Nie są idealnie równe, bo są domowe. Krążki cebulowe, czyli onion rings z sosem sezamowym od Rolskiego (jaki to pyszny dip!) oraz keczupem z majonezem. Wyszły idealnie zarumienione oraz chrupiące. Polecam taki domowy fast food wolny od glutenu!

Cebulę kroimy na grubsze plastry i wyciskamy krążki. Do głębokiego talerza wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na oko 1/2 szklanki mąki i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia.

Pozostałą mąkę mieszamy z mlekiem, solą i pieprzem, powoli je dolewając. Aż stworzy się lekko gęste ciasto. Obtaczamy krążki w cieście i smażymy w głębokim tłuszczu (u mnie olej rzepakowy) do zarumienienia z obu stron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.