Pieczarki faszerowane

dnia

Mam dziś dla Was przepis na pieczarki faszerowane. To danie chodziło za mną od kilku dni, ale ostatnio nie miałam czasu, by je zrobić. Dziś mam luźniejszy dzień, więc szybko skoczyłam do osiedlowego warzywniaka i kupiłam wszystko, co potrzebne. Pieczarki wyszły przepyszne.

Co potrzebujemy?

pieczarki (im większe, tym lepiej się będą faszerować)

wędlina bezglutenowa

ser bezglutenowy (może być pleśniowy, w sklepie go nie dostałam)

szczypiorek

olej

Pieczarki oczyszczamy, odcinamy ogonki, które kroimy drobno. Wędlinę kroimy również drobno. Na rozgrzanej patelni podsmażamy najpierw skrojone ogonki, a potem dodajemy wędlinkę.

Pieczarki wyścielamy kawałkiem żółtego sera. Na to wykładamy podsmażony farsz, który znów przykrywamy serem.

Wszystko zapiekamy do miękkości pieczarek i roztopienia się sera. Gotowe pieczarki posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.