Pizza bezglutenowa z serem brie i rukolą

Już nie raz mówiłam Wam, jak bardzo lubię pizzę. Ostatnio zasmakowałam także w rukoli. Postanowiłam, że w końcu należy połączyć te dwie pyszności w jedno. W taki sposób powstała pizza bezglutenowa z serem brie, rukolą i pomidorami koktajlowymi. Jest przepyszna. Polecam ją wszystkim!

Co potrzebujemy?

spód do pizzy (ja wykorzystałam ten z Bezglutenu)

keczup

ser Brie

ser żółty

rukola

pomidory koktajlowe

Spód do pizzy smarujemy keczupem. Na spód dajemy ser żółty, na to ser Brie pokrojony w paski. Na górę dajemy pmidorki koktajlowe. Wszystko pieczemy do roztopienia sera i zarumienienia spodu. Po upieczeniu pizzę posypujemy rukolą. Pizza jest przepyszna i smakuje idealnie bez żadnego sosu na wierzchu. Szkoda psuć smak tych składników.

Wszystkie wpisy dotyczące pizzy znajdziecie tutaj!

A wszystkich tych, którzy jeszcze nie byli na Facebooku Bezglutenowego Bloga, zapraszam tutaj!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *