Chciałabym zaproponować Wam przepis na pyszny makaron z sosem z sera pleśniowego i z czosnkiem. To danie smakuje bardzo dobrze, robi się je bardzo szybko, więc możecie je zrobić nawet przed pracą/szkołą.
Co potrzebujemy?
ulubiony makaron bezglutenowy
1 jogurt typu greckiego
1 ser pleśniowy

2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
W międzyczasie do garnuszka wrzucamy cały pojemnik jogurtu typu greckiego (jest zdrowszy od śmietany, a równie dobrze nadaje się do sosów). Dorzucamy do niego pokruszony ser pleśniowy. Gotujemy do rozpuszczenia sera, cały czas mieszając. W międzyczasie wyciskamy czosnek i wrzucamy do sosu. Doprawiamy solą i pieprzem, do smaku.
Do sosu dorzucamy ugotowany makaron. Wszystko mieszamy i możemy nakładać!
A dla fanów mięsnych potraw polecam makaron z sosem pleśniowym i boczkiem.
Smacznego!