Wiosna (choć pogoda zdaje się mówić coś innego) w pełni, więc na stole lądują kolorowe dania. Dziś mam dla Was sałatkę z krewetkami, mango, ogórkiem oraz papryką.
Co potrzebujemy?
- krewetki
- mango
- 2 ogórki gruntowe
- pomidorki koktajlowe
- papryka
- 2-3 garści sałaty
- czosnek
- natka pietruszki
- łyżka musztardy
- łyżka miodu
- łyżka oliwy
- sól, pieprz
Krewetki smażymy na kapce oliwy, dodając ulubione przyprawy (u mnie natka pietruszki, suszony czosnek i ostra papryka). Do miski wrzucamy sałatę, dodajemy pokrojone w kostkę mango, ogórki gruntowe, pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i paprykę. Do sałaty dodajemy przygotowane krewetki. W miseczce mieszamy musztardę (użyłam miodowej Roleskiego), oliwę, miód oraz sól i pieprz. Wszystko mieszamy.
Gotowe!