Mam dla Was dziś dwie wspaniałe rzeczy. Pierwsza to chleb przygotowany ze specjalnej mieszanki Grano, który smakuje tak pysznie, że nawet osobom jedzącym gluten wydaje się on być „zwykłym” pieczywem. A do tego przepyszna pasta jajeczna z awokado, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na świątecznym stole.

Co potrzebujemy?
- mieszanka chleba jasnego Grano (do niej woda, olej, ocet)
- 3 ugotowane jajka
- 2 ząbki czosnku
- awokado
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
- oliwa (ok. łyżeczki)
- kolendra (ile lubimy)
- ok. 2 łyżek majonezu

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i siekamy w kosteczkę. Do miski wrzucamy posiekany czosnek, solimy, dodajemy pokrojony miąższ awokado, który skrapiamy cytryną. Mieszamy z czosnkiem i jajkami, doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy oliwę, majonez, kolendrę. Wszystko mieszamy.

Podajemy na pieczywie. U mnie ten z mieszanki Grano, która ma naprawdę dobry skład: mąka ryżowa, skrobia modyfikowana tapiokowa , mąka z prosa, cukier ,sól, mielona łuska babki płesznik, hydroksypropylometyloceluloza, drożdże, mono- diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Smacznego!