Śledź z curry

Wczoraj były przepisy na słodkości, dziś coś z zupełnie innej beczki. Śledzie w curry, czyli coś, co bardzo lubię zjeść w święta. A Wy lubicie?

Co potrzebujemy?
1 cebula drobno posiekana
5 płatów śledzia (uprzednio wymoczonego)
curry
majonez
śmietana
pieprz do smaku
cukier

Cebulę drobno siekamy i przekładamy do miski. Posypujemy ją troszkę cukrem i łyżeczką curry. Mieszamy. Śledzie kroimy w kostkę, dokładamy do cebuli. Mieszamy. Cztery czubate łyżki majonezu mieszamy z 3 łyżkami śmietany. Dodajemy curry (do smaku, jak kto lubi), mieszamy. Łączymy ze śledziem i cebulą. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i dodajemy jeszcze curry.

Smacznego!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *