Śledź z curry

Wczoraj były przepisy na słodkości, dziś coś z zupełnie innej beczki. Śledzie w curry, czyli coś, co bardzo lubię zjeść w święta. A Wy lubicie?

Co potrzebujemy?
1 cebula drobno posiekana
5 płatów śledzia (uprzednio wymoczonego)
curry
majonez
śmietana
pieprz do smaku
cukier

Cebulę drobno siekamy i przekładamy do miski. Posypujemy ją troszkę cukrem i łyżeczką curry. Mieszamy. Śledzie kroimy w kostkę, dokładamy do cebuli. Mieszamy. Cztery czubate łyżki majonezu mieszamy z 3 łyżkami śmietany. Dodajemy curry (do smaku, jak kto lubi), mieszamy. Łączymy ze śledziem i cebulą. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i dodajemy jeszcze curry.

Smacznego!

Share this...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *