Libella – aromaty spożywcze i cukier wanilinowy – bez glutenu!

on

Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej poinformowało, że firma Libella dołączyła do programu licencjonowania produktów bezglutenowych.

Międzynarodowy znak Przekreślonego Kłosa otrzymały aromaty spożywcze na bazie spirytusu oraz cukier wanilinowy. Libella ma ponad 50-cio letnie doświadczenie w produkcji aromatów spożywczych, produkowanych na tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Dziś dla wielu aromaty Libelli są gwarancją wysokiej jakości i wyjątkowego smaku – czytamy na stonie Stowarzyszenia.

To jedyne na rynku aromaty na bazie spirytusu sprzedawane w fiolkach. Są niezastąpione do wzbogacenia walorów smakowych i zapachowych przygotowywanych wypieków i innych deserów. Aromaty do ciast Libelli z uwagi na nośnik, którym jest czysty spirytus mają wszechstronne zastosowane.

 

Znakomite do przygotowania różnego rodzaju:

  • ciast i ciasteczek
  • deserów
  • lodów
  • kremów
  • polewy
  • napojów mlecznych
  • koktajli owocowych (bezalkoholowych)
  • deserów mlecznych typu pudding
  • serków twarogowych

Nie zawierają kalorii, cukru, węglowodanów ani tłuszczu. Do wyboru 7 smaków: wanilinowy, śmietankowy, pomarańczowy, cytrynowy, arakowy, rumowy, migdałowy. Cukier wanilinowy Libella jest jedynym na rynku w formie pudru. Nadaje przyrządzanym potrawom przyjemny smak i aromat wanilii. Ma szerokie zastosowanie do ciast, ciasteczek, deserów, konfitur i słodkich potraw. Doskonały do dekoracji – czytamy na stronie Stowarzyszenia.

Produkty ze znakiem Przekreślonego Kłosa będę sukcesywnie wprowadzane na rynek w pierwszym i na początku drugiego kwartału 2015 roku. W marcu (23-29) zaplanowana jest akcja promocyjna w sieci sklepów Biedronka. Do kupienia będzie 5 smaków aromatów bezglutenowych w atrakcyjnej cenie.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 Comments Dodaj swój

  1. ~zięba pisze:

    witam,przeczytałam o aromatach na bazie spirytusu i to budzi moją wątpliwość,bo spirytus może być robiony ze zbórz,więc jak to jest?

    1. Jeśli produkt ma licencję przekreślonego kłosa, to jest pewnym produktem i można go spożywać bezpiecznie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *