Bez glutenu. Ale czemu?

W najnowszym numerze magazynu „Sens” znalazł się artykuł „Bez glutenu. Ale czemu?” Oprócz opisu, czym jest dieta bezglutenowa, znajdziemy też wywiad z Anną Krasucką, ekspertem z Akademii Odżywiania dla Zdrowia „Pięć Smaków”.

Oprócz zwrócenia uwagi na osoby z celiakią, czy z nietolerancją glutenu, zauważono również, że wiele znanych osób przechodzi na tę dietę, gdyż jest ona według nich zdrowa i posiada właściwości odchudzające.

Bardzo się cieszę, że coraz więcej osób porusza temat diety bezglutenowej. Może dzięki temu zwiększy się świadomość ludzi i nam wszystkim będzie żyło się łatwiej? Mam taką nadzieję.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *