Kilka razy miałam okazję kupić wędliny firmy „Henryk Kania”. Wśród alergenów nie było glutenu, nie szkodziły mi one, ale mimo to postanowiłam napisać do producenta, by mieć pewność.
Pragnę poinformować, iż na etykietach wszystkich naszych produktów zawarte są informacje dotyczące występowania składników alergennych m.in. glutenu.
Będę kupować te wędliny, bo są naprawdę dobre. Polecam je wszystkim! Pamiętajcie tylko, by zawsze czytać etykiety!
Witam serdecznie.
Bardzo cenię sobie Pani bloga. Zwłaszcza przepisy w nim zawarte 🙂
Na szczęście na rynku pojawiają co raz to nowe produkty. A co dla mnie najważniejsze, to sporo mięsnych, gdyż jestem mięsożercą. Ja osobiście cenię sobie produkty Zakładów Mięsnych „Żywiec”, są smaczne i wiele ich produktów nie zawiera glutenu. Polecam.
Pozdrawiam i życzę Zdrowych i pogodnych, zbliżających się świąt.
Panie Zygmuncie, dziękuję serdecznie za życzenia i życzę Panu tego samego! Zapraszam ponownie na mojego bloga i dziękuję za komentarz.
Zgadzam się z panią. Wyroby pana Kani nie tylko są bardzo smaczne ale również robione z myślą o nas – bezglutenowcach :).
Super, malo producentwo wedlin mysli o nas bezglutenowcach:) ciesze sie, ze bede mogla jesc teraz pyszne miesko!!!:):) zaraz lece do sklepu po jakies kabanosky od Henryka Kani w takm razie!
Świetny blog :)Fajnie, że teraz mamy pewność, że w produktach od Kani nie ma tych niedobrych substancji 🙂 Próbowaliście w ogóle kabanosów maestro? polecam szczególnie smak wędzony – rewelka!
Dziękuję za miłe słowa! Pozdrawiam!
Jestem na diecie bezglutenowej od 2 miesięcy. Bardzo mi brakowało parówek i wreszcie znalazłam w Auchan, producent Henryk Kania. Przepyszne polecam wszystkim:) I tanie bo wyprodukowane dla Auchan.
Kania najlepszy ostatnimi czasy. Kabanosy Maestro i wszystkie podsuszane rządzą! Żywiecka i Krakowska!
niedawno odkrylem alrgie na gluten, ciesze sie, ze coraz wiecej produktow nie posiada tego skladnika i mozna nawet ebdac glutenowcem smacznie jadac:)
to są porządne produkty. Szczególnie te podsuszane. Maestro , kabanosy, żywiecka
Gluten jest w pszenicy, tego nie jedzcie. ajlepiej samo mięso i ograniczać węglowodany i przetworzone produkty. Jak przekąska to polecam też kabanosy. Moga być Maestro, ważne żeby od dużej, znanej firmy.
Kania według mnie robi najlepsze jakościowo wędliny, kiełbasy itp. Eksportuje więc ma certyfikaty co dla mnie jest najwazniejszym argumentem
to prawda jesli o mnie chodi i o Kanie. te suche sa najlepsze chyba
no no pyszne i jakościowo bez zarzutów. szczególnie te suche!
żywiecka i krakowska akurat mi najbardziej podchodzą
fajnie, ze jest ten blog, dopiero go odkryłem, na pewno skorzystam i z kani tez. dzieki
ja tez lubie tego producenta, jest dobry jakosciowo i ma przystepne ceny:) nanjlepsze sa maestro!
Mam pytanie czy kabanosy sa bezglutenowe?
W przypadku firmy Henryka Kania – tak, ale (jak zawsze) sugeruję czytać etykiety. Co do innych firm – wskazane jest zapoznanie się ze składem.
Witam!
W jakich sklepach można kupić te wyroby?Pozdrawiam!
Widziałam m.in. w Tesco, Auchan i Almie 😉
Witam
Prosze o informacje, czy jeszcze produkuje Pan kielbase ze schabu.
Raz udalo mi sie kupic w supermarkecie.
Jestem z Gdanska i nie moge trafic na ten wspanialy wyrob.
Pozdrawiam Lewczak
lubię wędliny waszej firmy ale dlaczego trujecie ludzi AZOTANEM SODU E250, nie ma zamiennika zdrowego?
nie mam gdzie napisać tego pytania do producenta , dlatego zrobiłem to tutaj.