Mam dziś dla Was kilka słów na temat przekąsek bezglutenowych. Wśród nich są ciasteczka i chlebki. Przetestowałam trzy warianty smakowe, ale po kolei.
Przekąski Parea (nazwa Parea nawiązuje do greckich zwyczajów i oznacza „dobre towarzystwo”) powstały z połączenia tradycji kreteńskich wypieków z wartościowymi składnikami diety śródziemnomorskiej. Wyprodukowane są oczywiście na osobnej linii produkcyjnej. Przekąski, oprócz tego, że nie zawierają glutenu, nie mają w sobie też pszenicy, soi, laktozy, jaj, GMO i konserwantów.
Warianty smakowe:
Ciastka z pomarańczą i oliwą z oliwek
Bardzo smakował mi ten wariant smakowy. Oliwa z oliwek jest prawie niewyczuwalna, daje jedynie delikatny posmak. Za to pomarańcze są mocno wyczuwalne. Dodatkowo można w ciasteczkach wyczuć malutkie kawałki skórki z pomarańczy.
Ciasta z cynamonem i oliwą z oliwek
To drugi wariant smakowy, który miałam możliwość przetestować. Smak cynamonu jest mocno wyczuwalny, ale nie jest natarczywy i nie powoduje, że smak jest zbyt intensywny. Podobnie jak w poprzednim smaku, oliwa z oliwek po prostu lekko zostaje „na języku”, nie jest ani zbyt mocno, ani zbyt słabo wyczuwalna.
Cena: 12,50 zł w sklepie internetowym dostępnym pod tym linkiem
Mini chlebki z oliwą z oliwek, czosnkiem, tymiankiem i oregano
Kolejnym produktem, który mogłam przetestować, były mini chlebki. W smaku są podobne do Bake Rolls (jeśli kiedyś jedliście glutenowo, wiecie, co mam na myśli). Są znacznie mniejsze, takie na jeden gryz. O smaku czosnku i ziół, ale znowu w sam raz, a nie zbyt mocno intensywne.
Cena: PROMOCJA 7.90 zł (pod tym linkiem)
Dostępne są jeszcze takie warianty smakowe:
- Mini chlebki z oliwą z oliwek, pomidorem i bazylią
- Mini chlebki z oliwą z oliwek i sezamem
- Ciastka z migdałami i oliwą z oliwek
Produkty są dostępne także w supermarketach Piotr i Paweł.