Bezglutenowy baton z orzechami nerkowca i migdałami

Zaskoczenie – to jedyne słowo, jakie nasunęło mi się na myśl, kiedy zobaczyłam bezglutenowego batona na stołówce w pracy. Baton ten ma napis „bez lepku” (w języku czeskim – bezglutenowy), a obok znajduje się przekreślony kłos.

W składzie batonu znajduje się: orzechy nerkowca (30%), migdały (19%), arachidy, syrop skrobiowy, sezam, fruktoza, miód (4%), emulgator lecytyna rzepakowa.

Baton jest bardzo dobry. Nie jest zbyt słodki, nerkowce i migdały są wyczuwalne. Polecam wszystkim jako zdrowy przysmak.

Spotkaliście go kiedyś w sklepach? 🙂

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

3 Comments Dodaj swój

  1. ~Ktoś pisze:

    Stołówka w pracy??? Gdzie ty pracujesz??? 😉

    1. W fajnym miejscu, przyjaznym – jak się okazuje – bezglutenowcom 😉

    2. ~maria pisze:

      Cała seria jest dostepna na stałe w Almie- obok hałwy i sezamków. Ja widuję w krakowskiej Almie, ale nie wiem, czy w całej Polsce są .

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *