Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty Nutri Free|Bezglutenowe i bezlaktozowe bagietki Sfilatini

Czy to na śniadanie, czy na kolację, bardzo lubię zjeść kanapkę z dobrym(!) chlebem. Bezglutenowy chleb ma specyficzny smak. Trudno znaleźć taki, który byłby smaczny. Na przeciw wychodzi firma Italia Bez Glutenu. Przetestowałam dla Was dwa rodzaje pieczywa. Co z tego wyszło?

Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty Nutri Free

Miałam okazję spróbować pełnoziarnisty, pyszny chleb Le mie fette. Jest lekko wilgotny, zwarty, nie kruszy się, z dużą zawartościa błonnika. Na pochwałę zasługuje opakowanie! Zawiera ono 4 pakowane osobno porcje po 2 kromki. Wpływa to na zachowanie świeżości chleba. Co za proste rozwiązanie, prawda?

Składniki: wooda, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, mąka gryczana, oliwa z oliwek extra vergine 4 %, olej słonecznikowy, skrobia ryżowa, błonnik roślinny, zagęstniki: mąka guarowa i guma ksantowa , emulgent: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, drożdże, dekstroza,aromaty. Nie zawiera skrobi z pszenicy, soi, mleka, jaj, konserwantów.Cena: 13,60 zł

Bezglutenowe i bezlaktozowe bagietki Sfilatini

Bagietki Sfilatini do podpieku to kolejne pieczywo, którego spróbowałam. Są one bez laktozy, o niskiej zawartości kwasów nasyconych , sporządzone z wykorzystaniem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia (extra vergine) oraz mąki gryczanej. Pieczywo trzeba podpiec. W 8 minut można osiągnąć pełną przyjemność z posiadania świeżego pieczywa, nadającego się znakomicie także do jedzenia nazajutrz.

Skład: woda, skrobia kukurydziana, maka ryżowa, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (extravergine) 4,1%, cukier, skrobia z manioku (tapioki), skrobia ryżowa, sól, maka gryczana 1,5%, drożdże, błonnik psyllium, białka roślinne, zagęstnik: maka guarowa oraz zagęstniki, emulgent: mono- e diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty.

 Cena: 9,90 zł

Lista sklepów, w których dostępne są testowane produkty!

Jeden komentarz Dodaj własny

  1. ~Maja pisze:

    Wygląda smakowicie, choć sama kiedyś zraziłam się do pakowanego pieczywa i teraz sama sobie piekę chleb bezglutenowy 🙂 Przynajmniej wiem co w nim faktycznie jest.

Skomentuj ~Maja Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.