Mam dla Was przepis na tortillę z kurczakiem i warzywami. Możecie skorzystać z placków firmy Schar. Są one dostępne m.in. we FreeDelikatesy. Kosztują 13,20 zł za dwa placki.
Co potrzebujemy?
2 placki tortilli bezglutenowej (dostępne m.in. we FreeDelikatesy)
pół papryki czerwonej
1-2 filety z piersi kurczaka
4 listki sałaty lodowej
majonez bezglutenowy
keczup bezglutenowy
kapka oleju
sól, pieprz do smaku
Jak przygotować tortillę z kurczakiem i warzywami?
Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni, aż mięso się zarumieni. W międzyczasie paprykę kroimy w słupki i przygotowujemy cztery listki sałaty. Majonez mieszamy z keczupem, by przygotować sos. Musimy próbować sos, żeby smaki się wymieszały dokładnie.
Na patelni podgrzewamy placki tortilli, aż będą wystarczająco ciepłe. Przekładamy je na talerz i smarujemy sosem. Na to kładziemy sałatę, potem kurczaka i paprykę, możemy też dodatkowo posmarować sosem. Tortillę staramy się zawinąć, ale jeśli nam to dokładnie nie wyjdzie, możemy jeść ją nożem i widelcem.
Najlepsza jest robiona samemu 🙂 Te kupne bez glutenu często się łamią..;/
o tak zgadzam się, wspaniałe 🙂 ja często robię naleśniki z pieczarkami i serem
http://oobzarciuch.blogspot.com/2014/05/nalesniki-z-pieczarkami-i-serem-zotym.html
polecam tortille molino. ciężko zdobyć chociaż można zamówić w niektórych sklepach ze zdrową żywnością w Krakowie. są małe ale zwijają się prawidłowo. I SĄ TO PRAWDZIWE TORTILLE:)
Pytanie-czy można jeśc ogórki konserwowe?(jestem na diecie od ponad roku i boję się-ocet!)a może niepotrzebnie???
Ja jem najczęściej swojej roboty, ale dotychczas nic po occie mi nie było. http://forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=29&start=15 – tu info z forum Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Świetny blog! Pozdrawiam, dodaję do obserwowanych 🙂
Zapraszam do mnie 🙂