Sandacz w sosie śmietanowym

dnia

Co potrzebujemy?

  • filet z sandacza (2 kawałki)
  • cebula
  • koperek
  • natka pietruszki
  • śmietana 30%
  • sól, pieprz
  • pomidorki
  • pestki dyni
  • rzodkiewka
  • cykoria
  • rukola
  • sos balsamiczny

Szykujemy naczynie żaroodporne. Wkładamy do niego cebulę pokrojoną w piórka. Na to wykładamy sandacza (filet, skórą w dół). Solimy. Posypujemy koperkiem i natką pietruszki. Zalewamy śmietaną 30%. Pieczemy w 200 st. przez ok. 20-25 minut. Podajemy posypaną szczypiorkiem.

Sałatka to w tym wypadku: pomidorki, pestki dyni, rzodkiewka, cykoria, rukola, polewamy sosem balsamicznym, sól, pieprz.

Ziemniaki gotujemy i gnieciemy na puree z mlekiem i masłem. Posypujemy koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *