Od pewnego czasu staram się jeść średnio co 3 godziny, 5 posiłków dziennie. Zaczęłam bawić się w gotowanie dzień wcześniej, tak by móc spokojnie zaplanować posiłki w ciągu dnia. Często przygotowuję różnego rodzaju sałatki, jak ta, którą chcę się z Wami dziś podzielić. Poniżej przepis na sałatkę z łososiem, awokado i mango.
Co potrzebujemy?
- 2-3 garści ulubionej sałaty (wybrałam mieszankę z roszponką)
- garść pomidorków koktajlowych
- 1/2 mango
- awokado
- wędzony łosoś (ok. 100 g)
- ocet winny lub sok z cytryny
- oliwa
- sól, pieprz
Do miski wrzucamy sałatę, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojone w kostkę mango oraz awokado.
Kroimy łososia i wszystko mieszamy ze sobą. Dodajemy ocet winny (lub sok z cytryny), oliwę oraz przyprawy. Wszystko mieszamy.