Pizza bezglutenowa w wersji serowej

dnia

O pizzy bezglutenowej pisałam już kilka razy. Dziś muszę napisać po raz kolejny, ponieważ zjadłam bardzo pyszną pizzę, którą zrobiłam korzystając z gotowych spodów do pizzy. Pisałam o nich kiedyś, ale wtedy pizza nie wyszła tak dobra, jak dziś.

Co potrzebujemy?

1 spód do pizzy

bezglutenowy keczup

bezglutenowy ser żółty

ser pleśniowy

Spód do pizzy smarujemy keczupem. Obkładamy spód serem żółtym, a na wierzch kładziemy kawałki sera pleśniowego. Pieczemy około 15 minut w rozgrzanym piekarniku. Kontrolujemy, czy ser się rozpuścił, a spód za mocno nie zapiekł.

Bardzo lubię sery, więc taka pizza bardzo mi smakowała. A wyszła obłędna! Smakuje lepiej niż pizza glutenowa. Chłopak, który nie jest na tej diecie spróbował mojej pizzy i bardzo mu smakowała. W ogóle nie było czuć, że jest w wersji bez glutenu. Polecam wszystkim!

Smacznego!

10 komentarzy Dodaj własny

  1. ~Agnieszka pisze:

    Co to znaczy bezglutenowy ser?? Ja kupuję normalny:((

    1. Zaznaczyłam, że bezglutenowy, bo wyroby seropodobne takich właściwości nie posiadają. Wolę zaznaczać, żeby uważać na wszystko, co by sobie nie zaszkodzić. Ale spokojnie, większość serów jest bezglutenowa! 🙂

  2. ~wicherek pisze:

    A gdzie kupić bezglutenowy spód do pizzy? Lub jak zrobić? 🙂

  3. ~Ola pisze:

    Które pakowane sery żółte są bezglutenowe?

  4. ~Ola pisze:

    Jakiej firmy top jest spód? Dzisiaj jadłam na spodzie kupionym i był tak twardy, że mało co zębów nie połamałam

    1. Firmy Balviten, 7,50 zł za 3 spody. Spód po uprzednim nasmarowaniu np. keczupem jest miękki i pizza wychodzi smaczna.

  5. ~Aga pisze:

    ja robię własny spód do pizzy – taniej niż gotowy wychodzi i sto razy lepszy.

    1. Oczywiście, wszystko to, co robi się samodzielnie jest lepsze, ale nie zawsze mamy czas i chęć, by zrobić wszystko od a do zet. Trzy spody kosztują niecałe 8 zł, więc nie jest to aż tak duży koszt. Przepis na pizzę domową jest także na blogu 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.