Orientalna fasolka szparagowa z krewetkami

dnia

Uwielbiam fasolkę szparagową. Jej smak kojarzy mi się z dzieciństwem. Póki jeszcze jest sezon na to warzywo, postanowiłam nieco poeksperymentować i przygotować fasolkę w wersji orientalnej z krewetkami.

Co potrzebujemy?

  • fasolka szparagowa
  • krewetki
  • sezam
  • sos sojowy
  • papryka wędzona
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • płatki chili
  • sezam
  • oliwa
  • masło

Fasolkę szparagową gotujemy (może być na parze). W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, na której smażymy czosnek i płatki chili. Dodajemy krewetki posypane papryką wędzoną i podsmażamy, dodając nieco sosu sojowego. Po ugotowaniu fasolki, dodajemy ją do krewetek, dodając także trochę masła. Solimy, pieprzymy do smaku. Posypujemy sezamem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *