Naleśniki!

dnia

Dzisiaj na obiad były naleśniki! Na obiad były na słodko, a na kolację była wersja wytrawna. Specjalistą od najlepszych naleśników na świecie jest mój Luby, więc wiedziałam, że będą pyszne!

Co potrzebujemy?

mąka bezglutenowa (na oko)

2 jaja

0,5 szklanki mleka

cukier, olej

Wszystkie składniki mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy. Na patelni rozgrzewamy kapkę oleju i wykładamy na nią ciasto formując naleśniki. Smażymy je do zarumienienia z obu stron.

W wersji na słodko jedliśmy je z konfiturą od mamy Lubego. W wersji wytrawnej jadłam je z żółtym serem, keczupem i majonezem. Oczywiście wszystko wolne od glutenu i pyszne!

Smacznego!

5 komentarzy Dodaj własny

  1. ~flips pisze:

    U mnie czeka mąka gryczana na francuskie naleśniki gryczane :D.

  2. ~Kosiarz pisze:

    Super przepis, zrobiłem i się zakochałem.
    Bardzo dobry pomysł na posiłek o każdej porze dnia !!! Polecam !!!

  3. ~martalinsa pisze:

    Jakiej konkretnie użyłaś mąki??:) Myślisz, że z kukurydzianej wyjdzie?

    1. Witam na moim blogu i dziękuję za komentarz. Tak, z mąki kukurydzianej na pewno wyjdzie. Na pewno będą równie dobre. Ja użyłam mixu mąk, dokładnie takiego: http://amarantus.pl/images/img_3627_2.jpg?osCsid=fmgifhm5pstpehlgggsn6nc5b1

      Smacznego i zapraszam ponownie na bloga!

  4. ~martalinsa pisze:

    Dzieki ! 🙂

Skomentuj ~martalinsa Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.