Naleśniki!

Dzisiaj na obiad były naleśniki! Na obiad były na słodko, a na kolację była wersja wytrawna. Specjalistą od najlepszych naleśników na świecie jest mój Luby, więc wiedziałam, że będą pyszne!

Co potrzebujemy?

mąka bezglutenowa (na oko)

2 jaja

0,5 szklanki mleka

cukier, olej

Wszystkie składniki mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy. Na patelni rozgrzewamy kapkę oleju i wykładamy na nią ciasto formując naleśniki. Smażymy je do zarumienienia z obu stron.

W wersji na słodko jedliśmy je z konfiturą od mamy Lubego. W wersji wytrawnej jadłam je z żółtym serem, keczupem i majonezem. Oczywiście wszystko wolne od glutenu i pyszne!

Smacznego!

Share this...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

5 Comments Dodaj swój

  1. ~flips napisał(a):

    U mnie czeka mąka gryczana na francuskie naleśniki gryczane :D.

  2. ~Kosiarz napisał(a):

    Super przepis, zrobiłem i się zakochałem.
    Bardzo dobry pomysł na posiłek o każdej porze dnia !!! Polecam !!!

  3. ~martalinsa napisał(a):

    Jakiej konkretnie użyłaś mąki??:) Myślisz, że z kukurydzianej wyjdzie?

    1. ~bezglutenowy.blog.pl napisał(a):

      Witam na moim blogu i dziękuję za komentarz. Tak, z mąki kukurydzianej na pewno wyjdzie. Na pewno będą równie dobre. Ja użyłam mixu mąk, dokładnie takiego: http://amarantus.pl/images/img_3627_2.jpg?osCsid=fmgifhm5pstpehlgggsn6nc5b1

      Smacznego i zapraszam ponownie na bloga!

  4. ~martalinsa napisał(a):

    Dzieki ! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *