Makaron bezglutenowy w towarzystwie sosu maślanego, krewetek oraz natki pietruszki. U mnie dodatkowo wzmocniony chili. Uwierzcie – przepyszny!
Co potrzebujemy?
- krewetki z ogonkami
- makaron (u mnie spaghetti Sotelli)
- natka pietruszki
- masło
- czosnek
- skórka z cytryny
- chili (opcjonalnie)
- sól, pieprz
Makaron gotujemy al dente. Krewetki rozmrażamy. Połowę kroimy na kawałki, połowę pozbawiamy ogonków i zostawiamy w całości. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy je z czosnkiem (startym na tarce) i skórką z cytryny. Cały czas mieszamy i dodajemy krewetki. Podsmażamy z jednej i drugiej strony. Dodajemy natkę pietruszki i ugotowany makaron. Doprawiamy solą i pieprzem. Można dodać chili, które wcześniej trzeba podsmażyć na patelni. Uważajcie z ostrością. Smacznego!
Inspiracją jak zwykle niezastąpiona Kwestia Smaku.