Makaron z camembertem

Dziś będzie krótki i bardzo szybki w przygotowaniu przepis na pyszny obiad.

Makaron z camembertem
Makaron gotujemy, a w międzyczasie kroimy camemberta w kostkę. Po ugotowaniu odcedzamy makaron i wrzucamy do niego serek. Wszystko gotujemy chwilkę na małym ogniu, by ser się roztopił. Wychodzi naprawdę smaczne, a przygotowanie jest bardzo szybkie. Smacznego!

3 komentarze Dodaj własny

  1. ~Alinza pisze:

    hej, ciekawy przepis, nie wpadlam na to a uwielbiam cameberty. powiedz mi z ta skorka rozstapiasz serek? dodajesz cos jeszcze? czy taki makaron doslownie oblepiony serkiem wcinasz? dzieki za odpowiedz, Ala

    1. Witam na moim blogu i dziękuję za komentarz. Camemberta w całości, łącznie ze skórką, kroję w większą kostkę i tak wrzucam do ugotowanego makaronu. Można dodać troszkę soli lub pieprzu, do smaku. Potem taki oblepiony serkiem makaron wcinam. Jest naprawdę pyszny!

  2. ~Magdalena pisze:

    Nie wiedziałam,że ten serek z firmy TUREK jest bezglutenowy.Jak tylko uporam się z przykrymi dolegliwościami jelitowo-żoładkowymi to zrobię sobie taki obiad 🙂
    Dziekuje i pozdrawiam

Skomentuj ~bezglutenowy,blog.pl Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.