W weekend jadłam makaron w nowej wersji. Makaron był w sosie pomidorowym, ale z małymi klopsikami i czosnkiem. Polecam taką wersję, naprawdę jest bardzo dobra!
Co potrzebujemy?
ulubiony bezglutenowy makaron
przecier pomidorowy
3 średnie pomidory
3 ząbki czosnku
30 dag mięsa mielonego
jajko
bułka tarta bezglutenowa
woda
mąka bezglutenowa
olej
sól, pieprz

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Po wymieszaniu formujemy małe klopsiki. Smażymy je do zarumienienia na oleju. W międzyczasie gotujemy makaron.
Przecier pomidorowy mieszamy z wodą i mąką bezglutenową. Wszystko łączymy i podgrzewamy na średnim ogniu. Przyprawiamy. Kroimy 3 pomidory w kostkę. Czosnek kroimy drobno. Wszystko mieszamy ze sobą. Klopsiki dorzucamy do sosu i wszystko gotujemy. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z makaronem. To danie jest naprawdę przepyszne. Polecam je wszystkim!
Smacznego!