Makaron bezglutenowy – Spaghetti alla chitarra (Incola)

dnia

Kolejny produkt z firmy Incola, który mogłam przetestować, to makaron bezglutenowy – Spaghetti alla chitarra. To charakterystyczny dla włoskiego regionu Abruzji makaron. Produkowany jest z użyciem narzędzia przypominającego gitarę. Dlatego przyjął nazwę tego instrumentu.

Makaron ma przepyszny smak. Jest delikatny i smakuje, jak makaron glutenowy. To jeden z lepszych makaronów, jaki miałam okazję jeść.

Na odwrocie opakowania znajduje się informacja, jak go przygotować, by był najlepszy. Do lekko osolonej gotującej się wody wsyp żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotuj od 6-10minut, w zależności od upodobania twardości.

Skład makaronu: mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza.

Cena: 8-9 zł (w różnych sklepach internetowych)

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.