Mam dziś dla Was przepis na proste i smaczne danie. Pracując z domu trudno znaleźć czas na przygotowanie posiłku. Dlatego warto stawiać na dania jednogarnkowe. Leczo jest na to idealnym przykładem.
Co potrzebujemy?
- 3 papryki (najlepiej różne kolory, ładnie wyglądają na talerzu)
- 2 laski kiełbasy bezglutenowej
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- passata pomidorowa
- sól, pieprz
- papryka wędzona
- pieprz cayenne
- masło klarowane
W garnku rozpuszczamy masło klarowane i smażymy na nim cebulę. Dorzucamy pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz zgnieciony i posiekany czosnek. Smażymy.
Dodajemy pokrojone w kostkę papryki. Smażymy. Dorzucamy przyprawy i wlewamy passatę pomidorową. Wszystko gotujemy do miękkości papryki, pod przykryciem (ok. 15-20 min).