Krewetki z zielonymi warzywami

dnia

Jestem w domu, nie ruszam się. Zrobiłam zakupy na nadchodzący czas, by nie musieć wychodzić do skupisk ludzi. Kupiłam trochę mrożonek, nie tylko warzywnych, ale i owocowych. Dziś pierwszy obiad z „zapasów”. Postawiłam na warzywa i krewetki, a do tego sporo chili i czosnku. To co? Gotujemy i wykorzystujemy ten czas jak najlepiej. A najważniejsze zostańcie w domu!

Co potrzebujemy?

  • krewetki
  • chili
  • czosnek
  • mrożone zielone warzywa (lub inne)
  • słonecznik
  • oliwa
  • sos balsamiczny
  • sól, pieprz

Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek i pokrojone drobno chili. Na osobnej patelni podsmażamy na oliwie warzywa. Solimy i pieprzymy. Na patelnię z czosnkiem i chili wrzucamy oczyszczone z pancerzyków i jelit (to ta ciemna linia) krewetki. Dorzucamy warzywa i podsmażamy jeszcze chwilę razem. Dorzucamy podprażony słonecznik. Wszystko mieszamy. Podajemy z sosem balsamicznym.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.