Krewetki w cydrze z porem, pomidorkami i cebulką

Najlepsze kuchenne pomysły to takie, które rodzą się w głowie bardzo szybko i spontanicznie. Mam dla was dziś przepis na krewetki w cydrze z porem, pomidorkami i cebulką.

Co potrzebujesz?

  • krewetki (dwa opakowania małych krewetek – wybrałam te z Biedronki)
  • średniej wielkości por
  • czerwona cebula
  • miseczka pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • makaron ryżowy
  • masło
  • cydr
  • sól, pieprz, chili (może być suszone)

Na patelni rozgrzewamy masło. Na nim smażymy pokrojony drobno por, czerwoną cebulę i pomidorki. Warzywa ściągamy z patelni, dodajemy troszkę masła i smażymy chwilę krewetki, lekko je soląc i pieprząc. Dodajemy czosnek. Wrzucamy warzywa. Zalewamy wszystko małym cydrem i czekamy, aż sos się lekko zredukuje. W międzyczasie makaron zalewamy wrzątkiem i – kiedy już będzie gotowy – dodajemy na patelnię. Wszystko przyprawiamy.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.