Dziś chciałabym zaproponować Wam bardzo prosty przepis na przepyszny obiad. Będzie to kalafior z bułką tartą, jajecznicą i ziemniakami.
Co potrzebujemy?
kalafior
bułka tarta bezglutenowa – ja użyłam bułki kupionej w Sklepie Varia z żywnością bezglutenową (pamiętajcie, że przy zakupie za min. 100 zł przesyłka jest gratis)
ziemniaki
3 jajka
masło
Kalafior wstawiamy do gotującej się wody, lekko osolonej. W międzyczasie wstawiamy też ziemiaki, by się na spokojnie ugotowały. Na patelni rozgrzewamy masło i wsypujemy bułkę tartą. Mieszamy aż konsystencja będzie zadowalająca. Jajko może być sadzone lub w postaci jajecznicy. Ja wybieram najczęściej tę drugą opcję. Jajka smażymy również na maśle.
Potem na talerz wykładamy kalafior, posypujemy go bułką tartą, która jest podsmażona z masłem. Wykładamy ziemniaki i jajko w ulubionej postaci.
Obiad jest bardzo prosty i szybki, ale smakuje wyśmienicie!