Kiedy o 10 rano termometr wskazuje 30 stopni, jedzenie jest ostatnią rzeczą, o której marzę. Niestety, mój żołądek głośnym burczeniem domaga się czegoś do zjedzenia. Dziś wybór padł na jogurt pitny wymieszany z musli.
Jogurt jest firmy Zott, a musli firmy ROSIES. To naprawdę dobre połączenie!
Jaki jest skład musli? W mieszance znajdziecie: płatki sojowe, rodzynki ( rodzynki, olej roślinny), płatki kukurydziane (kukurydza, cukier trzcinowy, sól morska, glukoza kukurydziana w proszku), banan 8%, ananas 8%, papaja 5%. Musli smakuje bardzo dobrze. Możecie przygotować je także sami – tutaj macie fajny przepis.
Uważajcie na siebie, bo idą nieziemskie upały. Bezglutenowego dnia!
Ja ostatnio wynalazłam przepis na domową owsiankę na blogu http://www.freedelikatesy.pl – w takie upały i przy takim wysypie sezonowych owoców to istne śniadanie bogów 🙂 polecam!
Masz racje na upały idealne połączenie:) Mi ostatnio przypadły do gustu płatki owsiane firmy provena:) Zaopatruję się w sklepie internetowym http://www.sklepvaria.pl mają sporo interessujących produktów bezglutenowych:)
Pozdrawiam