Przepraszam Was serdecznie, że nie zamieściłam w piątek i w sobotę przepisów na Wielkanoc, ale miałam spory problem z internetem… Dzisiaj nadrabiam zaległości, jeśli nie przyda się teraz, przyda się za rok!
Jajka faszerowane serem ze szczypiorkiem i pietruszką
Przepis ten inspirowany jest przepisem zamieszczonym na blogu MakeCookingEasier.
Co potrzebujemy?
3 jajka ugotowane na twardo
ser feta lub ser do sałatek (ja wykorzystałam półtłusty)
natka pietruszki
szczypiorek
pieprz, sól
kilka kropel oliwy z oliwek
Jak przygotować jajka?
Ugotowane na twardo jaja kroimy wzdłuż, na dwie połówki. Wyciągamy żółtka, które później ucieramy z solą i pieprzem. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy, a potem wrzucamy do miski, gdzie znajdują się żółtka. Dodajemy ser i mieszamy wszystkie składniki. Żeby łatwiej się mieszało dodajemy kilka kropel oliwy. Następnie uzupełniamy luki po żółtkach przygotowaną masą.
Te faszerowane jajka są naprawdę pyszne! Można je zrobić nie tylko w Wielkanoc.