Indyk w szpinaku zapieczony z serem mozarella

dnia

Mam dla was przepis na przepyszny obiad. Co to będzie? Indyk w szpinaku zapieczony z serem mozarella. Brzmi nieźle, prawda?

Co potrzebujemy?

  • 4-5 filetów z indyka
  • paczka mrożonego szpinaku
  • 4-5 ząbków czosnku
  • przyprawy
  • ser mozarella
  • łyżka masła

Filety z indyka myjemy i kroimy w kawałki. Smażymy na patelni w przyprawach (ja dałam sól i pieprz kolorowy). W międzyczasie rozmrażamy szpinak z łyżką masła, dodajemy sól i na koniec czosnek (może być wyciśnięty lub pokrojony w drobną kosteczkę). Do naczynia żaroodpornego wrzucamy usmażonego indyka, wykładamy na niego szpinak i posypujemy wszystko startą mozarellą.

Wszystko zapiekamy przez około 15-20 minut w 180 stopniach. Kontrolujemy stopień zapieczenia sera. Może okazać się, że skończymy pieczenie kilka chwil wcześniej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *