Gofry domowej roboty

dnia

Ile ja nie jadłam gofrów! Oczywiście zdarzyło mi się kupować gotowe i przygotowywać je jak tutaj, ale ciepłe, świeże gofry, to coś, co bezglutenowe tygryski lubią najbardziej. Mam dziś dla Was przepis na gofry domowej roboty. Uwaga, nie można się oderwać!

Co potrzebujemy?

  • 250 g mąki jaglanej (z tego wychodzi 6 gofrów)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • pół szklanki mleka

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, do uzyskania ciasta nieco gęstszego od ciasta naleśnikowego. Smażymy na rozgrzanej gofrownicy, kontrolując stopień zarumienienia ciasta.

Podajemy z ulubionymi dodatkami – u mnie dżem brzoskwiniowy, ale może to być cukier puder, bita śmietana, ulubione owoce, czyli wszystko, na co tylko macie ochotę.

Smacznego!

2 komentarze Dodaj własny

  1. Agatta88 pisze:

    Czy są chrupiące ?

Skomentuj Bezglutenowy Blog Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.