W dzisiejszym Dzień Dobry TVN przygotowywano dania z diety bezglutenowej. Reni Jusis przygotowała: granolę bezglutenową, brownie bezglutenowe, chleb i bułki cebulowe oraz pastę z sera tofu i suszonych pomidorów. Mam nadzieję, że komuś z Was spodobają się te przepisy. Mnie bardzo zaciekawiły 🙂
Materiał Dzień Dobry TVN na temat diety bezglutenowej – zachęcam do obejrzenia!
Oglądała DDTV jak zawsze i zdziwiłam się po raz kolejny pozytywnie,że pokazują kuchnie bezglutenową.Zastanawiam się nad tymi cebulowymi bułeczkami czy zamiast mąki migdałowej mogę dać Extra uniwersalny koncentrat mąki????
Myślę, że jak najbardziej! 🙂
No to w sobotę biorę się za pieczenie bułeczek cebulowych 🙂 Pozdrawiam
Witam!
Mam do Ciebie pytanie czy masz może listę tych wszystkich firm, do których pisałaś listy z zapytaniem, czy w składzie ich produktów jest gluten?
Pozdrawiam
Mam taką listę. Dziś ją umieszczę na blogu 🙂
Będę Ci strasznie wdzięczna. MY jesteśmy jeszcze przed ostateczną diagnozą, czekamy na wynik z biopsji jelita mojej 4 letniej córki, ale kazano mi się już trochę rozglądać i tak trafiłam na ten blog. W razie pozytywnej diagnozy będę miała rozmowę z dietetyczką, ale zapytam się już Ciebie: czy można jeść takie produkty nie oznaczone znakiem kłosa, w których składzie nie ma glutenu i producent zapewnia, że go nie użył do produkcji? Najbardziej cieszy mnie fakt, że bezglutenowe są żelki haribo, nimm 2, tofifi i merci:) Pozdrawiam i czekam na tę listę;)
Jak już zauważyłaś, lista jest już na blogu. Tak, można używać produktów, które nie mają kłosa, a są bezglutenowe. Kłos to licencja, jaka nadawana jest przez Stowarzyszenie, a nie wszyscy ją mają. Cieszę się, że mogłam pomóc.