Na Instagramie często pytam Was, jakie przepisy chcielibyście, żebym realizowała. Ostatni wybór padł na chrupiące kotleciki. Wyszło bardzo smacznie!
Co potrzebujemy?
- filety z kurczaka lub indyka
- jajko
- sól, pieprz
- płatki kukurydziane
- ziemniaki
- masło
- mix sałat
- pomidorki truskawkowe (lub koktajlowe)
- ocet balsamiczny
- masło klarowane/olej
Mięso kroimy na mniejsze kawałki, obtaczamy w roztrzepanym jajku oraz w pokruszonych płatkach kukurydzianych. W międzyczasie gotujemy ziemniaki.
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane (lub inny tłuszcz), smażymy kotleciki na złocisty kolor.
Mix sałat wykładamy na talerz, na niego pomidorki, wszystko polewamy octem balsamicznym. Ziemniaki po ugotowaniu ugniatamy na puree, dodając trochę masła. Gotowe!