Chleb w jajku

Wczoraj nie miałam ochoty ruszać się gdziekolwiek. Nie chciało mi się wspinać się na wyżyny kulinarne, więc wpadł mi do głowy pomysł na przysmak z dzieciństwa. Miałam w lodówce jajka, w szafce był chleb, więc zrobiłam chleb w jajku. Jeśli jeszcze tego nie próbowaliście, koniecznie musicie to nadrobić!

Co potrzebujemy?

chleb bezglutenowy (mój był ze słonecznikiem)

jajko

sól, pieprz

troszkę masła

keczup/majonez/co tam chcecie

Jajko wbijamy do miseczki i rozrabiamy widelcem (wiecie, mieszamy jajko z  żółtkiem 😉 ). Dodajemy pieprz i sól. Chleb moczymy w jajku (musi dość mocno nasiąknąć). Na patelni roztapiamy masło i kładziemy na nią chleb. Smażymy do zarumienienia, z jeden i drugiej strony. Możemy jeść z keczupem, majonezem czy innym sosem – do wyboru, do koloru.

Smacznego!

Share this...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *