Na bezglutenowych targach Gluten Free Expo odkryłam firmę Schnitzer, która oferuje bezglutenowe, ekologiczne produkty, które zachęcają swoim składem. W najbliższych wpisach przedstawię Wam jeszcze kilka ich produktów (na Instagramie robię to na bieżąco). Dziś mam jednak kilka słów na temat makaronu tagliatelle, który przygotowałam z sosem arrabbiata.
Co potrzebujemy?
- makaron
- puszka pomidorów
- 2-3 ząbki czosnku
- cebula (może być czerwona)
- chili
- bazylia
- parmezan
- oliwa
- sól, pieprz
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy posiekany czosnek, cebulkę i chilli, dodajemy na chwilę liście bazylii. Zdejmujemy zawartość patelni, a do oliwy dodajemy pomidory, chwilę podsmażamy i dodajemy wcześniej przygotowany czosnek, chili i bazylię. Lekko odparowujemy, dodajemy sól i pieprz. W międzyczasie gotujemy makaron, który później dodajemy do sosu. Podajemy posypane serem.
Makaron Schnitzer, który możecie kupić w sklepie Niro-Bio, ma genialny skład: 80% mąka kukurydziana, 20% mąka ryżowa, wszystko z upraw ekologicznych.
Cena: 10,89 zł za paczkę 250g