Bezglutenowy de volaille

Dziś po raz pierwszy zdecydowałam się zrobić de volaille. Szczerze mówiąc, myślałam, że ten przepis jest dużo łatwiejszy.

Co potrzebujemy?
filet z piersi kurczaka
troszkę masła
sól, pieprz do smaku
mąka
bułka tarta
jajko
olej do smażenia

Filet rozbijamy dość mocno, by mięso nie było zbyt grube. Na środek kładziemy masło. Następnie zawijamy mięso, by powstał de volaille. Obtaczamy mięso w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni. Jeśli nie uda się Wam dobrze zwinąć mięsa, możecie wspomóc się wykałaczkami. Gdy Wam coś nie wyjdzie, nie przejmujcie się!

Do mięsa dołożyłam ziemniaki i ogórki kiszone. Było naprawdę dobre! 😉

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.